dinsdag 12 april 2016


10 redenen om voor een weddingplanner te kiezen


Het afgelopen jaar was ik deelnemer tijdens de Love & Marriage beurs in de Jaarbeurs. Een mooie gelegenheid om bruidsparen kennis te laten maken met het begrip weddingplanner. Na twee fantastische dagen en vele gesprekken met toekomstige bruidsparen heb ik ook ervaren dat het beroep weddingplanner nog veel vooroordelen kent.

Vooroordelen over weddingplanners


“Een weddingplanner is duur”, “een weddingplanner regelt alles dus ik heb geen controle meer”, “ik regel het liever zelf”, “mijn locatie regelt alles voor ons”. Dat zijn veelgehoorde misvattingen. Dat is heel jammer want een weddingplanner kan echt van toegevoegde waarde zijn. Een trouwdag is voor de meeste bruidsparen een grote uitgave. Voor velen de mooiste dag van hun leven. Het is een groot evenement die je maar één keer in je leven organiseert. Het lijkt heel leuk om dit zelf te organiseren, maar de ervaring leert dat de organisatie heel tijdrovend is en veel stress kan geven. Daarnaast vergt het organiseren van een groot event kennis en ervaring. Ik vergelijk het wel eens met het verbouwen van je huis. Een kostbare aangelegenheid, maar dat laat je toch ook aan een ervaren professional over. Waarom de organisatie van je trouwdag niet?

Een weddingplanner is voor iedereen


Het inhuren van een weddingplanner wordt gelukkig in Nederland steeds populairder. Het is overgewaaid vanuit Amerika, waar het heel gebruikelijk is om een weddingplanner in de arm te nemen. Om de toegevoegde waarde uit te leggen is het belangrijk om te weten wat een weddingplanner precies doet.

Een weddingplanner geeft advies en ondersteunt het bruidspaar met de organisatie van (een deel) van de trouwdag, en is als het ware de personal assistent. Jullie steun en toeverlaat voor, tijdens en na jullie trouwdag. De meeste weddingplanners bieden ook andere diensten aan, zoals ceremoniemeester of trouwadvies.

Om de vooroordelen over weddingplanners de wereld uit te helpen geeft ik je 10 redenen waarom je een weddingplanner zou kunnen overwegen. Als tip geef ik je ook mee om eens in gesprek te gaan met een weddingplanner. En laat je eens vrijblijvend informeren. Een weddingplanner is er namelijk voor ieder budget.

1. Een weddingplanner geeft vorm aan jullie dag

Je kan op vele manieren invulling geven aan je trouwdag. Je wilt dat jullie dag het mooiste is…. en dat er niet alleen door jullie, maar ook door jullie gasten nog heel lang over nagepraat wordt. Een weddingplanner kan zorgen voor een creatieve invulling van de dag: een thema tot in de puntjes doorgevoerd, een WOW-effect en personal touch toevoegen aan de elementen van de dag. Een weddingplanner maakt jullie trouwdag net even anders.

Er zijn trouwlocaties die veel kunnen regelen. Maar zij zijn vaak beperkt tot de leveranciers waar zij mee werken. Wil je echt iets bijzonders? Vertrouw dan op de weddingplanner.

2. Een weddingplanner bespaart jullie veel tijd

Als je je trouwdag zelf wilt organiseren, houdt er dan rekening mee dat dit tussen de 200 en 300 uur aan voorbereiding met zich mee brengt. Informatie zoeken, oriënteren, ideeën bedenken, locaties bezoeken, leverancierscontact, trouwbeurzen en open dagen bezoeken. Vooral het zoeken naar informatie, de details, de personal touch, daar gaat de meeste tijd in zitten. Het lijkt allemaal heel leuk, als je zeeën van tijd hebt. Een weddingplanner heeft de ervaring, kent de (betrouwbare) leveranciers en weet precies waar ze op moet letten. Door de organisatie uit handen te geven bespaart het jullie heel veel tijd.

3. Een weddingplanner zorgt voor orde en structuur

Ik weet uit ervaring dat de meeste bruidsparen denken dat ze de organisatie zelf wel kunnen. En voordat je het weet komt alles op het laatste moment. Dat geeft stress. Een weddingplanner neemt de planning voor haar rekening en zorgt voor orde en structuur. Je hoeft er zelf niet meer bij na te denken. Dat geeft ook weer rust en plezier bij de voorbereiding.

4. Een weddingplanner bespaart jullie kosten

Veel mensen denken dat een weddingplanner veel geld kost. Integendeel.
Een goede weddingplanner kan voor jullie de beste prijs onderhandelen. Jullie maken gebruik van de kortingen die weddingplanners krijgen op diensten of producten. De kosten voor de weddingplanner zijn dan ook snel terugverdiend.
Maar let op: er zijn weddingplanners die werken op basis van provisie. Zij werken niet onafhankelijk, en dragen leveranciers aan die de hoogste provisie geeft.

5. Een weddingplanner zorgt dat jullie binnen het budget blijven

De kosten voor een trouwdag kunnen aardig oplopen. Het is soms moeilijk om keuzes te maken en er zijn altijd kosten waar je geen rekening mee hebt gehouden. Hierdoor kun je al gauw over je budget heen gaan. Een weddingplanner maakt een budgetoverzicht en zorgt ervoor dat jullie binnen het gestelde budget blijven. Ze helpt jullie met lastige keuzes en adviseert over onvoorziene kosten.

6. Een weddingplanner zorgt voor meer plezier en minder stress

Als je je trouwdag zelf organiseert loopt je vaak tegen allerlei dingen aan. Is deze leverancier wel betrouwbaar, wie zet je op de gastenlijst, familie en vrienden met de allerbeste bedoelingen. Een weddingplanner heeft niet alleen de kennis en ervaring om jullie hierin te adviseren maar neemt jullie ook veel werk uit handen. Zo kun je erop vertrouwen dat jullie trouwdag in goede handen is. Dit geeft veel minder stress en meer plezier bij de voorbereiding.

7. Een weddingplanner kent de markt en leveranciers

Het vinden van de juiste leveranciers is een tijdrovende klus. De trouwmarkt kent vele leveranciers met een verschillend aanbod in kwaliteit. Regelmatig lees ik verhalen van bruidsparen die dachten goedkoop uit te zijn, maar uiteindelijk duurkoop werd. Een weddingplanner heeft een groot netwerk van leveranciers en kan jullie hierin goed adviseren. Bijkomend voordeel is dat het bruidspaar ook profiteert van de leverancierskortingen van de weddingplanner.

8. Een weddingplanner is er voor ieder budget

Een veelvoorkomend vooroordeel is dat een weddingplanner duur is, en alleen voor de ‘rich and famous’. Dat vooroordeel wil ik direct wegnemen. Naast de volledige organisatie kan een weddingplanner ook van toegevoegde waarde zijn als je je trouwdag zelf organiseert. Je kan een weddingplanner inschakelen voor een deel van de organisatie, leveranciersselectie, een adviesgesprek of je kunt gebruik maken van een online weddingplanner. Hoe groot of klein je budget ook is, een weddingplanner is er voor ieder bruidspaar.

Maak eens een afspraak met een weddingplanner en laat je vrijblijvend informeren.

9. Een weddingplanner heeft oog voor details

Bij de organisatie van een bruiloft komt er een hoop op het bruidspaar af. Hierdoor worden de details die jullie grote dag net even extra speciaal en bijzonder maakt vaak vergeten. Een goede weddingplanner heeft oog voor detail en weet precies waar ze op moet letten. Ze weet van jullie trouwdag écht iets bijzonder en persoonlijks te maken. Maar ze kan bijvoorbeeld ook een thema tot in de kleinste detail doorvoeren. Het zijn vaak de details die het doen en dat maakt een bruiloft extra bijzonder.

10. Een weddingplanner is jullie rechterhand

Zoals eerder gezegd kun je een weddingplanner zien als jullie ‘personal assistent’. Zij is gedurende de voorbereiding jullie rechterhand. Bij vragen, onzekerheden, opkomende stress. Ze is er voor jullie zowel voor, tijdens en na jullie trouwdag.

Ik geef als tip mee: kies de weddingplanner waar jullie de beste klik mee hebben. Het is een hele intensieve samenwerking en je legt een van de mooiste dag van je leven in haar handen.

Wil je meer weten over het inschakelen van een weddingplanner voor jullie trouwdag? Maak dan eens een afspraak met mij en laat je vrijblijvend informeren.


Over Astrid Miltenburg

Mijn grootste passie is het organiseren van bruiloften, bruidsparen voorzien van de beste adviezen en het maken van een creatieve uitwerking van jullie wensen. Door mijn uitgebreide kennis van de markt, zeer groot leveranciersnetwerk en aanbod van verschillende diensten voor elk budget, help ik bruidsparen om hun droombruiloft te verwezenlijken.

Jullie trouwdag in professionele handen? Zonder stress en zorgen toeleven naar jullie mooiste dag? Laten we dan kennis maken. Geheel vrijblijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten